Blue Rivet x Gio

Welcome Gio

It's all about creating a perfect team

De volgende fase

Giovanni van Bronckhorst

Blue Rivet is enorm trots om Giovanni van Bronckhorst als investeerder en deelnemer in het merk te verwelkomen. De strategische samenwerking gaat Blue Rivet een enorme boost geven in de beoogde groei en succes van het jeansmerk.

About Gio

The legend

Giovanni is een grootse persoonlijkheid in de internationale sportwereld. Met een voetbalcarrière die meer dan twee decennia beslaat, heeft van Bronckhorst zich gevestigd als een van de meest succesvolle Nederlandse voetballers van de recente geschiedenis.

Afgezien van zijn prestaties op het veld, heeft van Bronckhorst zich na zijn professionele voetbalcarrière ook toegelegd op coaching, waarbij hij zijn passie voor de sport verder uitdraagt, met excellente resultaten.

De totstandkoming

Q&A met Gio en Blue Rivet

Waarom gaan jullie de samenwerking aan?

GIO: Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de mode, nu bestond er een kans om te investeren en bij het Blue Rivet team te komen. En door middel van deze samenwerking het merk verder te laten groeien. Er is een goede klik en ik kijk uit naar het vervolg. 

BLUE RIVET: Blue Rivet bestaat nu ruim anderhalf jaar en draait als start-up nog op funding.   Gezocht werd naar geschikte investeerders, waar ook gesprekken mee gevoerd zijn. Een van de laatste gesprekken was met Johan Buckert, de vermogensbeheerder van Gio. Dat klikte meteen, zowel met de Financieel adviseur als met Gio. Los van business, is het ook een gevoel, je moet daarna samen gaan groeien en op 1 lijn zitten. Het zat van beide kanten meteen goed. 

Wij gaan daarnaast ook de samenwerking aan, omdat we Giovanni heel goed bij het merk vinden passen. Hij heeft een enorm goed stijlgevoel, zit in onze eigen doelgroep en is daarbij ook nog eens een bekend persoon. Dat laatste helpt Blue Rivet uiteraard ook in de naamsbekendheid

Wat zie jij in het merk Blue Rivet? / Wat triggerde je?

GIO: De kennismaking met het team en het merk waren me zeer positief bevallen.  Daarnaast spreekt de kwaliteit en de merkuitstraling me aan.  Ik vind het belangrijk dat ik het zelf zou willen dragen, dat is bij Blue Rivet zo, en ik draag het uiteraard ook. 

Waarom is Giovanni de perfecte match voor Blue Rivet?

BLUE RIVET: Gio heeft een enorm goed stijlgevoel, zit in de doelgroep van het merk en is daarbij ook nog eens een bekend persoon. Overigens is hij ook een erg leuk mens, bescheiden en geliefd door zijn fan groep. Zijn bekendheid helpt uiteraard Blue Rivet ook in de naamsbekendheid, dat is een mooie bijkomstigheid.

Simple. Solid. Style

'Daarnaast spreekt de kwaliteit en de merkuitstraling me aan.  Ik vind het belangrijk dat ik het zelf zou willen dragen, dat is bij Blue Rivet zo, en ik draag het uiteraard ook.' -Gio-

Q&A vervolg

Wat wordt de rol van Gio binnen het bedrijf?

GIO: Mijn rol is meer op de achtergrond, en mijn input zou meer gericht zijn op het toekomstige assortiment van Blue Rivet. Daar zijn we al mee begonnen. 

BLUE RIVET: Gio zal geen actieve business rol in Blue Rivet spelen, wel zal hij op de hoogte zijn van de bedrijfsactiviteiten, zijn ideeën delen met ons, zijn stijl zal deels een voorbeeld vormen voor het merk.  

Investeert Gio ook in andere (kleding) bedrijven?

GIO: De portefeuille is veelzijdig, waarbij Blue Rivet momenteel het enige merk is in de kledingbranche.

Komt er ook een lijn voor Gio?

BLUE RIVET: Op dit moment staat er geen lijn voor Gio gepland, wel werken we samen aan een aantal artikelen die binnen Gio's kledingstijl passen, en waar hij tijdens de ontwikkeling daarvan een grote rol zal spelen. Dit is reeds volop in ontwikkeling.

Willen jullie ook nu sneller naar het buitenland met het merk?

BLUE RIVET: Niet persé sneller, we groeien organisch, dus we kijken goed  naar de mogelijkheden en stappen die zich aandienen, en waar de beste kansen zitten die bij onze filosofie passen. Doorschakelen naar het buitenland sluiten we daarbij niet uit, en is vrij eenvoudig te realiseren door de logistieke keuzes die we vanaf de start hebben gemaakt. 

Is het niet al erg vol in de jeansmarkt? Wat maakt jullie vernieuwend?

BLUE RIVET: Deze vraag krijgen we met regelmaat. Maar wij doen het echt anders, misschien niet altijd zichtbaar voor de klant of leek, maar online jeans verkopen is toch echt heel anders dan wholesale. Daarnaast wil Blue Rivet het ook vooral duidelijk, makkelijk en overzichtelijk maken voor de man. Er is te veel keuze bij andere merken als je het ons vraagt, dat pakken we aan door 'less is more' en voor een top prijs aan te bieden, direct aan de consument. Daarnaast zijn we slow fashion, geen afprijzingen, en blijft onze voorraad dus altijd actueel. Alleen als een jeans echt in z'n totaliteit vervangen wordt, willen we deze natuurlijk uitverkopen, zodat we geen waste hebben.

Jullie zijn een jeansmerk, welke producten willen jullie nu op korte termijn lanceren?

BLUE RIVET: We zijn nu bezig om een 2e fit in jeans  te ontwikkelen, maar willen de jeans collectie ook aanvullen met passende tops. Naast ons veelgeprezen t-shirt, lanceren we vanaf eind oktober  een hele fijne sweat van biologisch katoen. Gio draagt op deze foto's de N01 Sweat al in meerdere kleuren.

Gio's favorites

GIO's ~ Favorite styles ~
The N01 Slim Dark Indigo Used

The N01 Slim Dark Indigo Used€120

NEW & IMPROVED New fabric composition & New buttons & Even more comfort The BLUE RIVET N01 slim is a comfort stretch 5 pocket slim fit with a button closure. Availab...

New Arrival ~ New Arrival ~
The N01 Slim Stone Bleached

The N01 Slim Stone Bleached€120

NEW & IMPROVED New fabric composition & New buttons & Even more comfort The BLUE RIVET N01 slim is a comfort stretch 5 pocket slim fit with a button closure. Availab...

GIO's ~ Favorite Styles ~
The N01 Sweat Off White

The N01 Sweat Off White€90

Probably the most comfortable sweat you’ll ever wear. Our goal was to develop the ultimate all-year-round sweat without making any compromises. Made in Portugal out of 100% orga...

First time right jeans

Always 30% price benefit

Sustainable materials